evropski parlament Svet24.si

Evropski poslanci ob plači upravičeni do ...

traktor Svet24.si

Tatvina traktorja - pozor, pomagajte najti tatu

robert fico Necenzurirano

Slovaški atentat in Slovenija: nasilje se vedno ...

janez-janša-sds-nov-konferenca Reporter.si

Janšev strel v koleno? Zaradi SLS lahko ostane ...

sesko 24 pm Ekipa24.si

Šeško znova tresel in to kako!! Poglejte ta ...

skrito-v-raju Njena.si

Skrito v raju: Življenje spremenilo Saško in ...

doncic slacilnica Ekipa24.si

Takšnega Dončića še niste videli! Prizori iz ...

Novice Ljubljana/Ribnica

Skupina kolesarjev se podaja okrog Slovenije za dober namen

Piše: STA

Čas objave:
07.05.2024 10:39

Kolesarji v okviru humanitarnega dogodka Dobrodelno okrog Slovenije danes začenjajo prvo od petih etap. Kolesar Dami Zupi bo v družbi še 25 kolesarjev do sobote prekolesaril 1225 kilometrov okoli Slovenije. Namen dobrodelne akcije je zbiranje sredstev za nakup koles za otroke iz socialno ogroženih družin, je navedla Slovenska Karitas.

Kolesarje bodo danes ob 12. uri sprejeli pred rokodelskim centrom v Ribnici na Dolenjskem.

Prvič v petih letih bo projekt tokrat potekal tudi zunaj meja Slovenije, saj gre del poti preko Avstrije.

Po Zupijevih besedah je Dobrodelno okrog Slovenije tudi povezovalni dogodek. Povezuje namreč posameznike, občine in kraje, saj trasa poteka skozi 206 krajev. Kdor se pridruži karavani na delu ali celotni trasi, prispeva deset evrov, z zbranimi sredstvi pa Slovenska karitas nato kupi kolesa za otroke iz socialno ogroženih družin. Nekaj koles podarijo že na sami trasi.



Dobrodelni krog okoli Slovenije bo potekal v petih etapah. Prvi dan bodo kolesarili od Novega mesta do Strunjana, drugi dan od Strunjana do Kobarida, tretji od Kobarida do Velenja, četrta etapa, ki bo mednarodna, bo od Velenja do Moravskih Toplic, zadnja pa od Moravskih Toplic do Novega mesta.

Projekt je zasnoval Zupi, s Slovensko karitas kot koordinatorico dobrodelnega dela projekta pa so v akciji s kolesi obdarili že več kot 100 otrok. Projekt ozavešča o zdravem načinu življenja. Z njim opogumljajo mlade za aktivno preživljanje prostega časa in druženje s sovrstniki.

Prispevek za nakup koles za otroke iz socialno ogroženih družin je mogoče nakazati tudi s sms-sporočilom ZAkolo5 na številko 1919 ali z nakazilom na naslov Slovenska Karitas, Kristanova ulica 1, 1000 Ljubljana, TRR: SI56 0214 0001 5556 761, sklic je 00 905, namen pa Za kolo.