zdravnik Svet24.si

V Sloveniji kronično primanjkuje družinskih ...

traktor Svet24.si

Tatvina traktorja - pozor, pomagajte najti tatu

robert fico Necenzurirano

Slovaški atentat in Slovenija: nasilje se vedno ...

janez-janša-sds-nov-konferenca Reporter.si

Janšev strel v koleno? Zaradi SLS lahko ostane ...

luka doncic oklahoma dallas pm Ekipa24.si

Noro! Dončić in Dallas sta po tem izjemnem ...

Kate se je odločila, da bo okrevala na res rajskem otoku Odkrito.si

Kate Middleton - okreva "skrita v raju!"

doncic Ekipa24.si

Nastavite budilke: jasno je, kdaj bo Dallas igral ...

Urh pa Kaf Novo mesto

V SRCU - VIKENDA - DOLENJSKE

Piše: RK

Čas objave:
07.05.2024 09:52

Na radiu Krka smo z majem začeli novo poglavje v naši edinstveni dolenjski zgodbi. Vsak ponedeljek zjutraj se bomo nasmejali vikendu, ki je minil in se veselili novega, ki prihaja. Za pravo dolenjsko debato bosta poskrbela Urh pa Kaf!

Urh pa Kaf sta dva preprosta fanta iz osrčja prelepe Dolenjske. Zase pravita, da se dopolnjujeta kot jing in jang, kot cviček in radenska, kot bk pa štrk.  

Tudi na radiu Krka se strinjamo, da dolenjski patriotizem, ki ga gojita Urh pa Kaf, enostavno ne sme izumreti."V nasprotnem primeru se zna zgoditi, da vam bo ‘u nograd pršla balejzn’, vino pa bo ostalo nepopito,"pravita Urh pa Kaf, ki svet izboljšujeta iz dneva v dan.

Kako bi se predstavila?
"Urh kot spreten gams poskakuje po griču med trtami, mnogokrat se mu je že zgodilo, da se je ujel v labirintu, ki mu bi v naših koncih rekli kar keudr. Tam prideluje vino in svoje goste vedno postreže z ljubeznijo. Njegova vizualna podoba opozarja na pripravljenost okvare Tomo Vinkoviča, vsaka roka po en kardan, če crkne, prime pa gre. Preprosto in enostavno, ravno tako kot Urh. Kaf je najbolj international Dolenjc na svetu. Povsod ga je dovolj, doma pa nič. Za vikende ga lahko najdete za harmoniko ali klaviaturami, med tednom pa tiska majice. Se spomnite pravljice Kdo je napravil Vidku srajčico? Kaf jo je." 

Tako pravi nov uigran, predvem pa dolenjski dvojec, ki ga boste odslej lahko poslušali vsak ponedeljek zjutraj na radiu Krka.