sekolar, mizna krožna žaga Svet24.si

Zaradi nove omrežnine gospodarstvo na okope, ...

traktor Svet24.si

Tatvina traktorja - pozor, pomagajte najti tatu

robert fico Necenzurirano

Slovaški atentat in Slovenija: nasilje se vedno ...

jure bracko evita hanzic zvezdana lubej mediaspeed Reporter.si

Pravnomočno poražena NKBM: šlo je za tipično ...

Goran Dragić 23 mm Ekipa24.si

Kakšna izpoved! Goran Dragić razkril, zakaj je ...

Kate se je odločila, da bo okrevala na res rajskem otoku Odkrito.si

Kate Middleton - okreva "skrita v raju!"

gabriela anamaria goltes Ekipa24.si

Dončićeva Anamaria spet 'topi srca'! Srček in ...

KRKA OB ENIH

Krka ob enih: Električni generator NEK je ponovno priključen na omrežje

Piše: R.K.

Čas objave:
03.05.2024 12:49

V današnji osrednji informativni oddaji Krka ob enih : Električni generator NEK je ponovno priključen na omrežje; Občinska celostna prometna strategija v Novem mestu

SVET NA KRKI

V Bratislavi je v četrtek na tisoče ljudi protestiralo proti vladnemu načrtu o razpustitvi javne radiotelevizije RTVS in njenemu preoblikovanju v novo medijsko institucijo. K protestu je pozvala opozicijska liberalna stranka Progresivna Slovaška, ki meni, da poteza ogroža demokracijo v državi,

Novinarske organizacije v Sloveniji in svetu ob današnjem mednarodnem dnevu svobode medijev opozarjajo, da je novinarjem nujno zagotoviti svobodo, ki jo potrebujejo pri opravljanju dela. V Sloveniji pa so še posebej glasni tudi pozivi k izboljšanju pogojev za novinarje in medije.

KRKA DOMA

Električni generator Nuklearne elektrarne Krško so po končanem remontu ponovno priključili na elektroenergetsko omrežje. Po preverjanjih na nizki moči bodo moč elektrarne postopoma zviševali. Med rednim remontom, ki se je začel 1. aprila, so v Neku zamenjali gorivo ter opravili nadzorna testiranja in posodobitve. Opravili so načrtovana vzdrževalna dela, preverili celovitost materialov opreme in struktur ter izvedli več sto nadzornih testiranj, ki so potrdila ustreznost delovanja komponent in sistemov. Predsednik uprave Neka Gorazd Pfeifer.

Na Novomeški občini so uspešno prijavili projekt za izdelavo Občinske celostne prometne strategije na razpisu Ministrstva za okolje, podnebje in energijo. Zahvaljujoč sofinanciranju v višini 70 odstotkov iz evropskega sklada za obdobje 2021-2027 bodo lahko uresničili ta strateški dokument, ki bo nadomestil aktualno Celostno prometno strategijo Mestne občine Novo mesto iz leta 2017. Glavni cilj Občinske celostne prometne strategije je spremeniti potovalne navade v občini ter izboljšati pogoje za hojo, kolesarjenje, javni prevoz in druge alternative motornemu prometu. Izdelava bo potekala v 12-mesečnem procesu (marec 2024 – marec 2025) v skladu z Nacionalnimi smernicami. Končni rezultat bo predstavljala na občinskem svetu sprejeta Občinska celostna prometna strategija s pripadajočim akcijskim načrtom za obdobje sedmih let (2025-2031).

Osrednja informativna oddaja 03.05.2024